OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mexican chili met verse guacamole

Blogger: De groene meisjes

mei 19, 2015

Ingrediënten

1 ui (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (in ministukjes gesneden)

1 halve paprika

1/2 eetlepel komijn

1 halve eetlepel gedroogde koriander

1 halve eetlepel chilipoeder

1/4 theelepel chipotlepoeder (lastig te krijgen, soms kom je het bij een toko tegen, maar je kan het ook vervangen door cayennepoeder)

1/4 theelepel kaneel

1/4 theelepel oregano

1 blik kidneybonen (niet in saus!)

1 halve cup mais

1 blik (400 ml) gezeefde tomaten

zout naar smaak

verse koriander

zak tortilla chips naturel (liefst van de biowinkel)

2 avocado’s

1 halve citroen

1 theelepel knoflookzout (verkrijgbaar bij de toko)

Instructies

1. Sauteer de ui voor ongeveer 8 minuten in een pan.

2. Voeg vervolgens alle kruiden, knoflook en de paprika (in blokjes gesneden) toe met een klein scheutje water.

3. Voeg na een minuut alle andere ingrediënten toe. Let op: de gezeefde tomaten moet je in de pan een beetje prakken.

4. Kook 10 minuten. (maak ondertussen de guacamole)

5. Schep op de borden en serveer met guacamole, verse koriander en tortillachips.

Guacamole

1. Schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de keukenmachine.

2. Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg 1 theelepel knoflookzout toe.

3. Laat de keukenmachine draaien totdat het een gladde massa is geworden.

4. Je houdt waarschijnlijk guacamole over. Lekker voor bij de borrel, met de tortillachipjes die je ook overhoudt!

00:00