1 theelepel olijf of kokosolie
1/2 tl gedroogde chilivlokken (ik hou van pittig dus doe wat minder als je niet van pittig eet houdt)
1 tl rijststroop of ander zoetmiddel (ik raad kokossuiker af omdat dat snel verbrand)
3 eetlepels plakjes zwarte olijven (of meer)
spaghetti voor 2 personen (je kan alle soorten spaghetti kiezen die je maar wilt, als het maar vegan is)
1. Snij de ui in blokjes, pers de teentjes knoflook en verhit beide in een pan met olie tot de ui zacht is. Dit is na 5 minuten.
2. Snij ondertussen de aubergine in kleine stukjes. Wanneer de uien zacht zijn voeg je de aubergine toe en bak dit ongeveer 10 minuten.
3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde basilicum, rijststroop, peper, olijvenplakjes en chilivlokken toe. Doe een deksel op de pan en laat dit 15 minuten zacht koken.
4. Kook ondertussen de spaghetti volgens verpakking. Als je pasta gaar is giet je het af.
5. Als beide klaar zijn voeg je de saus bij de pasta en roer je het allemaal goed door elkaar.
6. Verdeel over 2 borden. Serveer met verse basilicum en edelgistvlokken/vegan parmezaanse kaas.