OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Italiaanse bonenschotel

Blogger: De groene meisjes

mei 19, 2015

Ingrediënten

1 sjalotje of ui, gesneden

1/2 chilipeper, in kleine ringetjes gesneden

1 teen knoflook, geplet met je mes of in plakjes

1 blik gepelde tomaten

1 blik cannellini bonen (of gebruik gedroogde bonen die je eerst welt en kookt. Nog goedkoper!)

een snuf suiker (of rijst/agavestroop of ander zoetmiddel)

1 takje verse rozemarijn

zout naar smaak

scheut balsamicoazijn

brood om te dippen

rucola

Instructies

1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en chili hier in voor 4-5 minuten.

2. Voeg de bonen, tomaten, suiker en rozemarijntakje toe. Plet de tomaten met een vork zodat je een gladde tomatensaus hebt.

3. Breng licht aan de kook, verlaag het vuur en kook voor 15 minuten totdat de tomaten zijn ingedikt tot een saus.

4. Voeg wat zout en balsamico azijn toe naar smaak en serveer met het brood en rucola.

00:00