20150525_2143-pasta met garnalen
20150525_2143-pasta met garnalen

Pasta met knoflook-citroengarnalen en courgette

Blogger: Philippine

mei 20, 2015

Ingrediënten

Voor 2 personen

- 175 g fusilli

- 2 el olijfolie

- ½ citroen, goed schoongeboend

- 300 g grote rauwe garnalen, ontdooid

- 1 teen knoflook, fijngehakt

- 1 ui, gesnipperd

- 1 courgette, in dunne reepjes

- 2 el kruidenroomkaas (ik ben dol op Boursin)

- 2 el peterselie, grof gehakt

Instructies

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Verhit in een grote koekenpan 1 eetlepel olie. Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Bak de garnalen samen met de knoflook en citroenrasp enkele minuten op hoog vuur totdat de garnalen mooi roze van kleur zijn. Schep ze over in een schaaltje.

3. Verhit de resterende olie en fruit daarin de ui. Voeg de courgette toe en bak enkele minuten mee. Voeg op het laatst de kruidenroomkaas toe en schep door de courgette.

4. Serveer de pasta met de courgettesaus en verdeel er de garnalen over. Bestrooi met wat peterselie. Lekker met een rucolasalade erbij.

Tips meal preppen:

- Kook de pasta 1 minuut korter dan aangegeven op de verpakking.

- Spoel de pasta na afgieten met koud water.

- Meng door de pasta een eetlepel olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken tijdens het bewaren.

- Bak de garnalen voor en bewaar max 3 dagen in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast.

00:00