20150525_2143-Noodlesoep-2
20150525_2143-Noodlesoep-2

Noodlesoep met omeletreepjes

Blogger: Philippine

mei 20, 2015

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 el zonnebloemolie

1 ui, gesnipperd

½ prei, in halve ringen

2 el currypasta (of naar smaak)

1,25 liter hete groentebouillon

200 g sugar snaps, gehalveerd in de lengte

½ Chinese kool, in reepjes

½ gele paprika, in reepjes

½ rode paprika, in reepjes

100 g brede rijst noodles

1 limoen

4 takjes koriander

3 eieren, geklutst

Instructies

1. Verhit in een grote kookpan 1 eetlepel olie. Fruit de ui samen met de prei. Voeg de currypasta toe en bak kort mee tot de geur vrij komt.

2. Giet de bouillon erbij en voeg de sugar snaps, kool, paprika en noodles toe. Kook in 5 minuten de noodles gaar en de groenten beetgaar. De groenten moeten net onder staan in het water.

3. Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak een omelet. Snijd deze in reepjes.

4. Breng de soep op smaak met sap van een halve limoen en eventueel nog met peper en zout. Schenk de soep in grote kommen, bestrooi met wat reepjes omelet en blaadjes koriander erover. Snijd de resterende limoen in plakjes en serveer bij de soep.

00:00