1. Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem, boter, zout, ei en melk in een beslagkom en kneed er een samenhangend deeg van. Haal het deeg uit de kom en maak er een bal van. Wikkel de bal in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een ronde lap, net wat groter dan de vorm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snijd overtollig deeg dat over de rand hangt af met een mesje. Leg bakpapier over het deeg en verdeel de blindbakvulling erover. Plaats de bakvorm 20 minuten in het midden van de oven en bak de bodem tot deze lichtbruin is.
3. Meng de eieren met de crème fraîche, melk, knoflook en tijm met een garde in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verwijder voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling uit de bakvorm. Verdeel een laagje courgette en tomaat over de bodem en bestrooi met kaas. Herhaal tot alles op is. Giet als laatste het eiermengsel erover.
5. Plaats de quiche terug in de oven en bak in 40-50 minuten tot deze goudbruin kleurt en de vulling gestold is. Lekker met een groene salade erbij.