20150525_2143-pasta al forno
20150525_2143-pasta al forno

Pasta al forno

Blogger: Philippine

mei 20, 2015

Ingrediënten

Voor 2 personen

- 175 g spaghetti

- 2 el olijfolie

- 1 aubergine, in blokjes

- 200 g gerookte spekblokjes

- 1 teen knoflook, fijngehakt

- 1 klein rood pepertje, fijngehakt zonder zaadjes

- 1 ui, gesnipperd

- 200 ml passata

- 2 el kappertjes

- 1 bol mozzarella, in plakjes

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook de pasta 1 minuut korter dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Verhit in een grote koekenpan de olie. Bak de aubergine op hoog vuur in een paar minuten gaar. Schep de blokjes uit de pan en zet apart.

3. Bak de spekjes uit in de pan waar net de aubergine in is gebakken. Schep eventueel wat vet uit de pan en gooi weg. Voeg de knoflook, peper en ui toe en bak mee tot ze glazig zijn.

4. Voeg de passata, kappertjes en gebakken aubergine toe aan de spekjes. Breng de saus eventueel op smaak met wat peper en zout.

5. Giet de pasta af en meng er de saus door. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg er de plakjes mozzarella op. Zet de pasta in het midden van de oven en laat in 20 minuten de kaas helemaal smelten. Serveer de pasta met wat verse basilicum orover.

Tips meal preppen:

- Schep de pasta, nadat deze is gemengd met de saus, in een bakje. Je kan deze pasta ook goed invriezen.

- Verdeel de mozzarella over de pasta als je deze op gaat warmen in de oven. Plaats de pasta dan tien minuten langer in de oven zodat deze goed warm wordt.

00:00