1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Hak de bloemkool in kleine roosjes, snij de sjalotjes fijn en snij de knoflook in plakjes (niet te klein).
3. Meng dit met een scheutje olijfolie, zout en peper naar smaak, verdeel over een ovenschaal en rooster 20-30 minuten tot de bloemkool goudbruin is.
4. Kook je spagetti gedurende 8 minuten tot deze net gaar is (al dente), giet af (bewaar wat pastawater!) en schep de spinazie erdoor zodat deze begint te slinken door de warmte.
Voeg eventueel wat pastawater toe om te helpen.
5. Snij dan de zongedroogde tomaten klein, kruimel de feta en hak de basilicum.
6. Meng de helft van de geroosterde bloemkool door de pasta, samen met de tomaten, feta, basilicum en citroenrasp en sap (naar smaak). Voeg een scheutje olijfolie toe, zout, peper en chilivlokken, proef en pas aan waar nodig.
7. Rooster tot slot de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Verdeel de pasta over de borden of gebruik een grote schaal.
8. Garneer de pasta met de rest van de bloemkool en maak af met geroosterde pijnboompitten.