1. Bereid de granen volgens de gebruikaanwijzing en laat afkoelen.
2. Maak dan de dressing: meng het sinaasappelsap met het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de knoflook en laat staan.
3. Snij het kontje van de spruiten en snij doormidden, snij de roosjes van de broccoli, snij de avocado in blokjes en snij de lenteui fijn.
4. Verhit een grote koekenpan en laat de spruitjes met de snijkant op de bodem gedurende vijf minuten roosteren.
5. Voeg dan de broccoli toe en wacht tot beide groenten beetgaar zijn.
6. Laat op het laatste de doperwten nog even mee bakken om op te warmen.
7. Bestrooi met een snufje zout, doe de lenteui erbij en haal dan van het vuur.
8. Doe de groenten samen met de avocado, de muntblaadjes en de afgekoelde granen in een kom en meng de dressing er doorheen.
9. Laat even marineren terwijl je de sesamzaadjes en het amandelschaafsel roostert.
10. Breng de op smaak met zout en peper, waarna je hem op de borden of op een platte schaal legt en bestrooit met de garnering.