1. Begin met de tofu: laat deze uitlekken en pers hem daarna samen door er iets groots en zwaars op te zetten zoals een pan. Laat voor 15 minuten staan.
2. Doe ondertussen het snijwerk: snij de aubergine in blokjes, hak de ui fijn, snij de paprika in blokjes, en – zodra klaar – de tofu ook.
3. Doe de kokosmelk samen met de rode curry pasta in een sauspan en meng al roerend (vuur is nog uit). Verhit vervolgens olijfolie in een koekenpan en doe daar de aubergine in. Laat rustig aan twee kanten bruinen, ongeveer 3 minuten per zijde.
4. Voeg daarna de aubergine toe aan de kokosmelk, samen met de ui en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
5. Doe ondertussen de tofu in de inmiddels lege aubergine-koekenpan en bak in 10 minuten aan verschillende kanten goudbruin.
6. Voeg vervolgens de tofu ook toe aan het curry-mengsel, samen met de paprika en laat nog 5 minuten verder koken, tot de paprika zacht is.
7. Haal van het vuur, verdeel over diepe borden of kommetjes en garneer met verse basilicum.