Pasta2
Pasta2

Pasta met zelfgemaakte pesto en kip

Blogger: Serena

mei 19, 2015

Ingrediënten

2 kipfilets

1 bakje kastanje champignons

2 stronken broccoli

200 ml crème fraîche

3 flinke eetlepels (verse) pesto

Parmezaanse kaas

Peper & Zout (en eventueel pikante kipkruiden)

1 groente bouillon blokje

Pijnboompitjes

200 – 250 gram pasta Penne

Instructies

1. Zet een grote pan op het vuur en breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Los hier het groentebouillon blokje in op.

2. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper. De kipfilet kruiden met peper, zout en pikante kipkruiden

3. Snijd ook gelijk de broccoli in kleine stronkjes

4. Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin. Laat de boter goed warm worden en voeg de gekruide kipfilet toe.

5. Zodra het water, met daarin het opgeloste bouillon blokje, kookt voeg dan de broccoli toe. Kook de broccoli even kort (1 min) en schep ze er daarna gelijk uit met een zeef of spatel.

6. Kook vervolgens de pasta in de bouillon van de broccoli in 10 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt) gaar.

7. Snijd de kastanje champignons in vieren, zodat je wat grovere stukken hebt.

8. Voeg de kastanjes toe aan de inmiddels goudbruin gebakken kip.

9. Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin.

10. Voeg nu de crème Fraîche aan het kipfilet-champignonmengsel toe en breng op smaak met de verse pesto (3 flinke eetlepels)

11. Giet de pasta af.

12. Voeg dan nu de gekookte broccoli aan de saus toe. En roer goed door. Voeg direct de geroosterde pijnboompitten toe.

13. Nu is je pastasaus klaar! Proef even of je hem goed genoeg op smaak vindt. Voeg eventueel nog een extra schep pesto toe. Of een beetje peper en zout.

00:00