1. Snijd de kip in blokjes van 1,5 cm.
2. Maak de marinade door de ketjap, gesnipperde sjalot, knoflook, djahè en kerrie djawa te vermengen.
3. Leg de blokjes kip in de marinade en zet deze 1 uur afgedekt weg in de koelkast. Schep de blokjes kip tussentijds 2 maal goed om.
4. Rijg de blokjes aan de satèprikkers.
5. Roer de olie door de marinade en bestrijk de satè met deze marinade.
6. Rooster de satè 6-8 minuten onder de grill of op de barbecue.
7. Keer de satè`s regelmatig en bestrijk ze tussentijds nog tweemaal met de marinade.
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de groeten vrij grof.
3. Maak de knoflook schoon en pers deze.
5. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de peper en snijd deze in ringetjes.
6. Snipper de ui heel fijn en fruit die met de knoflook in een beetje olie tot hij glazig is.
7. Voeg de resterende ingrediënten toe, behalve de groenten, de bouillon, de santen en de bonen en bak alles even goed door.
8. Voeg de bouillon en de santen toe.
9. Breng aan de kook en laat de santen smelten.
10. Voeg de gesneden groenten toe en de petehbonen en laat de groenten beetgaar worden.