140812gevuldebol
140812gevuldebol

Gevulde mexicaanse bolcourgette

Blogger: Serena

mei 19, 2015

Ingrediënten

- 2 bolcourgettes

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- 1 tomaat

- 1 blik rode kidneybonen

- 2el olijfolie

- 100 gr gehakt

- snufje chilipoeder

- 1tl paprikapoeder

- 1/2tl komijnpoeder

- zout

- peper

- 100gr geraspte cheddar kaas

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op waar straks alle courgettes in passen om te blancheren.

2. Snijd kapje van de courgette af met een scherp mes en hol ze voorzichtig uit met een lepel

3. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes.

5. Giet de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.

6. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig ziet. Schep het gehakt erbij en rul deze een paar minuten tot het gaar is. Voeg de tomaat toe en bak deze even mee. Als laatste komen de kidneybonen erbij met alle specerijen en de helft van de geraspte kaas. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Zet de deksel op de pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.

7. Blancheer in de tussentijd de courgettes 1-2 minuten in het kokende water. Haal ze eruit met een tang en spoel ze af onder koud water. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal en vul ze met je mengsel. Strooi de resterende kaas erover en schuif de ovenschaal in de oven. Bak dit 10 minuten totdat de kaas een goudbruin korstje heeft.

00:00