DSC_3589-2
DSC_3589-2

Thaise loempia’s

Blogger: Annemerel

mei 19, 2015

Ingrediënten

1 deel nam pla (vissaus)

1 deel limoensap

1 deel gula djawa

Een pepertje fijngesneden

Rasp van de limoen

Koriander fijngesneden

Rijstpapier (te koop bij de toko)

komkommer julienne gesneden in de lengte van de loempia’s

lente ui julienne gesneden in de lengte van de loempia’s

avocado julienne gesneden

koriander

munt

wortel julienne gesneden in de lengte van de loempia’s

ijsbergsla

grote garnalen

hoisinsaus

sap van één citroen

sap van één limoen

zout

peper

gember

Instructies

1. Mix alle ingrediënten voor de saus en zet de saus even apart.

2. Maak de marinade voor de garnalen door het sap van de citroen en de limoen op smaak te brengen met zout en peper. Snijd een stukje gember ter grootte van een duim fijn en mix door de marinade.

3. Snijd de grote garnalen in stukjes (blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter er moet nog wel wat bite overblijven!) en leg de blokjes garnaal in de marinade.

4. Snijd de komkommer, avocado, lente ui en wortel julienne, leg de munt, koriander ijsbergsla (in reepjes gesneden) klaar.

5. Bak de garnalen even kort (ongeveer een minuutje) in een pan met olijfolie op hoog vuur en leg apart.

6. Verwarm twee theedoeken (bijvoorbeeld door ze even onder de warme kraan te houden) en leg één van de theedoeken op het aanrecht. Leg daar een paar velletjes rijstpapier (naast elkaar, niet op elkaar, heel belangrijk) op en leg de andere warme theedoek er bovenop. Laat dit ongeveer 3 minuten liggen.

7. Haal één van de rijstpapiertjes (nu helemaal zacht geworden en volledig buigbaar) tussen de theedoeken vandaan en leg op een snijplank.

8. Leg alle ingredienten voor de loempia’s rijstpapier op het : de komkommer, lente ui, wortel, avocado, munt, koriander, garnalen en ijsbergsla.

9. Vervolgens ga je hem dichtvouwen. Dat kan op twee manieren, je kunt hem gewoon oprollen, maar je kunt ook eerst de boven en onderkant naar binnenvouwen en daarna pas oprollen, zodat de loempia echt dicht is. Dit doe je voor alle loempia’s één voor één.

10. sprenkel de hoisinsaus over de loempia's heen.

11. Bon Appetit!

00:00