IMG_2329-1024x768
IMG_2329-1024x768

Thaise broccoli salade met mango, paprika en cashews

Blogger: De hippe vegetariër

mei 19, 2015

Ingrediënten

1 grote broccoli

1 mango

1 rode paprika

1 handvol koriander, fijn gesneden

1 citroen, het sap

2 eetlepels sesamolie

1 eetlepel ahorn siroop

1 grote theelepel sambal chili pasta

1 teentje knoflook, geperst

1 handvol cashews, grof gehakt

Instructies

1. Snij roosjes van de broccoli in hapklare stukjes

2. Doe de stelen van de broccoli in een keukenmachine en maal grof

3. Pel de mango’s, ontdoe de paprika van de steel en de zaadjes en snij allebei in blokjes. 4. Meng het citroensap met de sesamolie, de ahornsiroop, de sambal chili pasta en de geperste knoflook tot een egale dressing. Proef, breng op smaak met extra chili, ahornsiroop en eventueel zout en peper.

4. Voeg de broccoli, paprika, mango en koriander bij elkaar en mix de dressing er doorheen.

5. Je kan de salade tot 3 uur laten staan om de smaken nog beter tot hun recht te doen komen.

6. Schep de salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grof gehakte cashews.

7. Je bent klaar om te serveren!

00:00