DSC_5675
DSC_5675

Groene Risotto

Blogger: Annemerel

mei 19, 2015

Ingrediënten

200 gram risottorijst

1 prei

1 gele ui

2 teentjes knoflook

De blaadjes van 6 stengels tijm

750ml bouillon

3 grote handen spinazie

1 pakje basilicum

200 gram verse doperwten

1 citroen

olijfolie

peper

zout

Instructies

- Snij het witte en lichtgroene van de prei in dunne ringen

- Snij de ui fijn

- Rasp de citroen

- Haal het sap uit de citroen

- Snij de knoflook fijn

- Maak de bouillon

1. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en verwarm de olie.

2. Doe de prei en ui in de pan en laat in zo’n vijf minuten zacht worden.

3. Doe de knoflook en tijm door de prei ui mix, roer goed door elkaar heen voor zo’n twee minuten.

4. Voeg de risottorijst en het citroensap aan de pan toe, schep zo’n drie minuten om, let op dat de risottorijst niet aan de pan vast gaat kleven.

5. Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer goed door, blijf dit proces herhalen totdat de risotto zo goed als gaar is.

6. Doe de citroenrasp, de spinazie, de erwten en de basilicum in de pan, roer goed door, de groenten worden verwarmd door de risotto.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Voilaaaaaa!

00:00