couscous-van-bloemkool-met-dadels-en-feta
couscous-van-bloemkool-met-dadels-en-feta

Couscous van bloemkool met dadels en feta

Blogger: Jennifer & Sven

mei 19, 2015

Ingrediënten

Bloemkool - 1 kleine (600 gram)

Kipfilet - 250 gram

Komkommer - 1/2

Spaanse peper - 1

Knoflook - 1 teen

Dadel - 10

Feta - 100 gram

Couscouskruiden - 2 theelepels

Kruidnagel - 3

Kaneelpoeder - 1 eetlepel

Komijnpoeder - 1 eetlepel

Zwarte peper - 1 eetlepel

Gemberpoeder - 1 eetlepel

Koriander - 1 eetlepel

Knoflookpoeder - 1 eetlepel

Piment - 1 eetlepel

Instructies

1. Snijd de bloemkool in roosjes

2. Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat

3. Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep daarna in een grote schaal

4. Snijd de kipfilet in reepjes en bak 5 minuten

5. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, lepel de zaadlijsten eruit en 6. snijd de komkommerhelften in partjes

7. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper vervolgens in kleine stukjes

8. Snijd de knoflook fijn

9. Voeg de komkommer, peper en knoflook toe aan de kip en bak 3 minuten mee

10. Snijd ondertussen de dadels in reepjes (ontpit ze eerst) en voeg deze toe in de pan, verwarm nog even mee

11. Snijd ondertussen de feta in blokjes

12. Zet het vuur uit, schep de feta samen met een theelepel couscouskruiden door het gerecht

13. Meng nog een theelepel couscouskruiden door de couscous, en schep het kipmengsel erbij, meng goed

14. Je heerlijke couscous van bloemkool met feta en dadels is klaar!

00:00