salade_28
salade_28

Aziatische maaltijdsalade met biefstuk

Blogger: Serena

mei 19, 2015

Ingrediënten

150 g biefstuk

1 nestje noodles

100 g haricoverts of boontjes

1/2 rode paprika

1 bosuitje

1/3 komkommer in plakjes

1 el sesamzaad

1 handje verse koriander

2 el cashewnoten

Voor de dressing:

2 el sojasaus

sap van 1/2 limoen

1 tl gembersiroop

Instructies

1. Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Smeer de biefstuk in met een beetje olijfolie en bak de biefstuk (afhankelijk van de dikte) ongeveer 3 minuten per kant.

2. Leg de biefstuk daarna op een stuk aluminiumfolie en sla dit dicht zodat de biefstuk kan rusten.

3. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.

4. Blancheer de haricoverts en snij ondertussen de paprika en het uitje in dunne reepjes.

5. Meng in een schaaltje de sojasaus, gembersiroop en het limoensap tot een dressing.

6. Hak de cashewnoten en de koriander grof.

7. Neem een kom, meng hierin de noodles met de dressing, de haricoverts, paprika, ui en komkommer.

8. Snij de biefstuk in dunne plakjes en verdeel deze over de salade.

9. Strooi het sesamzaad, de koriander en de pinda’s over de schaal en serveer de salade direct.

00:00