OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rode linzensoep met kokosmelk

Blogger: De groene meisjes

mei 19, 2015

Ingrediënten

300 gram gedroogde rode linzen (ik kocht een zak van 1 kilo voor 2 euro!)

1 blik gepelde tomaten (let op: er stonden wel 4 verschillende soorten blikken tomaten, allemaal exact dezelfde prijs. Deze zijn biologisch!)

1 blik kokosmelk

1 rode peper

1 ui

2 teentjes knoflook

1 bosje koriander (voor de garnering)

- de volgende kruiden zijn sowieso ontzettend handig om in huis te hebben, wij gebruiken ze heel veel –

2 groentebouillon blokjes

1 theelepels korianderpoeder

2 theelepels kerriepoeder

2 theelepel komijnpoeder

1 theelepel kurkuma (optioneel)

peper en zout naar smaak

snuf kaneel

Instructies

1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit kort in de pan.

2. Voeg de kruiden toe en laat heel eventjes roosteren.

3. Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.

4. Voeg de groentebouillon (uiteraard met water) toe en doe nu direct de linzen erbij.

4. Snijd de rode peper in de lengte door midden, haal de uiteinden eraf en haal de pitjes eruit. Voeg de peper in zijn totaliteit toe aan de soep en laat meekoken.

5. Voeg de helft van het blik kokosmelk toe en laat meekoken.

6. Laat de soep nu voor een minuut of 20 (of 30 als je het gevoel hebt dat de linzen nog niet gaar zijn) koken.

7. Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee, zodat de soep wat pittiger wordt. Als je een minder pittige soep wilt, haal je de peper eruit.

8. Voeg nu een snuf kaneel toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.

9. Roer de andere helft van het blik kokosmelk door de soep. Op dit moment voegde ik ook nog (in een spontane bui, omdat ik ze tegenkwam in de vriezer,) doperwten toe.

10. Serveer de soep met verse koriander.

00:00