gado_21
gado_21

Gado Gado

Blogger: Serena

mei 19, 2015

Ingrediënten

– Rijst (het lekkerste is pandan, maar als je haast hebt neem je snelkookrijst)

– 2 Eieren

– Krieltjes of aardappelen

– Taugé, Tahoe, Tempe

– Groenten (spinazie, spruitjes, boontjes, wortels)

– Komkommer, sla, kool

Voor de pindasaus:

– slaolie (niet op foto)

– Sambal oelek (belangrijk, geen andere sambal, maar echt Oelek!)

– water

– pindakaas

– bruine basterdsuiker

– zout

– azijn

– ketjap medja (of een andere zoete, niet de zoute! en dus ook geen sojasaus!)

Instructies

1. Kook de rijst en giet hem af.

2. Zet de rijst apart met de deksel op de pan, zodat hij nog wat na kan stomen.

3. Zet de eieren op het vuur en kook ze hard.

4. Snij de groenten in hapklare stukjes

5. Kook de boontjes en wortels bij elkaar, en de spruitjes en de spinazie apart.

6. Blancheer de taugé kort (1 a 2 minuten)

7. Snij de krieltjes door midden en bak deze knapperig in een pan met olie.

8. Pel de eieren en snij ze in partjes.

9. Snij de komkommer in kleine blokjes

Voor de Pindasaus

1. Verwarm een flinke scheut olie op een zacht vuur in een pannetje.

2. Voeg sambal oelek voorzichtig toe, afhankelijk van hoe pittig je hem wil, 1 tot 4 scheppen (flinke eetlepels). Kan best.

3. Voeg vervolgens een stuk of 4 flinke eetlepels pindakaas toe

4. Voeg een klein beetje water toe

4. Roer goed door, tot de consistentie is zoals wat je gewend bent van pindasaus.

5. Breng op smaak met bruine bastard suiker, zout, azijn en ketjap.

6. Als de saus op smaak is gebracht laat je hem nog even pruttelen op zacht vuur, totdat er een olielaag boven op komt. Dan is de saus goed.

7. Serveer de pindasaus met de gebakken aardappeltjes, rijst en groente.

8. Eetsmakelijk!

00:00